Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bulharština I (UBO / BUL1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBO / BUL1 - Bulharština I, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. úvod, bulharská abeceda2. osobní zájmena, sloveso BÝT3. tázací zájmena, sloveso MÍT4. rod podstatných a přídavných jmen, číslovky5. plurál podstatných jmen mužského rodu6. plurál podstatných jmen ženského a středního rodu7. plurál přídavných jmen8. konjugace sloves v prézentu9. skloňování osobních zájmen10. kategorie "člen"11. budoucí čas12. konstrukce s "da"13. opakování probraného materiálu14. zápočtový test

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni číst jednoduché texty a poskytovat informaci o sobě, např. zeptat se/odpovědět na otázky ohledně: jména, věku, rodiny, bytu, studia, koníčků, času.

Literatura

Bublová, M. - Videnov, M.:. Bulharsko-český a česko-bulharský slovník na cesty. Praha, SPN, 1987. Panev, P.:. Bulharština pro samouky. Praha, SPN, 1987. Băčvarov, J. [et al.]:. Česko-bulharský slovník. Sofija, Trud & Prozorec, 2002. Gladkova, H.:. Učebnice bulharštiny I. Praha, Karolinum, 1996.

Požadavky

Studenti získají zápočet na základě aktivní účasti na hodinách a po složení zápočtového testu (gramatika, překlad, esej).

Garant

Mgr. Vera Kaplická Yakimova, Ph.D.