Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kapitoly z literární komparatistiky II (UBO / KLK2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBO / KLK2 - Kapitoly z literární komparatistiky II, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz je rozdělen do následujících částí: Evropské literární směry a komparatistika (Středověk až 19. století); Evropské literární směry a komparatistika (20. století - poezie); Evropské literární směry a komparatistika (20. století - próza); Evropské literární směry a komparatistika (20. století - drama); Slovanské literatury a komparatistika; Literatura a politika ve 20. století; Druhy srovnávacího odborného textu (Jak napsat srovnávací esej, článek atd.); Dějiny evropské esejistiky; Analýza současných komparatistických teorií; Teorie v praxi. Každá přednáška je doplněna vhodným textem, o kterém proběhne diskuze.

Získané způsobilosti

Student je schopen prokázat hlubší znalost teorie komparatistiky. Je schopen napsat komparatistickou seminární práci na základě získaných dovedností z kurzu.

Literatura

Housková, A.:. Imaginace Hispánské Ameriky (hispanoamerická kulturní identita v esejích a v románech). Praha, Torst, 1998. Propp, V.:. Morfologie pohádky a jiné studie. Jinočany, H+H, 1999. Todorov, T. Poetika prózy. Praha, Triáda, 2000. Svatoň, V.:. Proměny dávných příběhů (o poetice ruské prózy). Pardubice, Marie Mlejnková, 2004. Bachtin, M.:. Román jako dialog. Praha, Odeon, 1980.

Požadavky

Student je povinen napsat komparatistickou seminární práci (8-10 NS) a složit ústní zkoušku.

Garant

prof. PaedDr. Vladimír Papoušek, CSc.

Vyučující

PhDr. Štěpán BALÍK, Ph.D.Mgr. Vera Kaplická Yakimova, Ph.D.