Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Latina II (UBO / LA2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBO / LA2 - Latina II, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Četba 13. kapitoly Komenského Orbis sensualium pictus. (Opakování slovíček z předchozí kapitoly a četba nové lekce.)2. Četba 14. kapitoly. (Opakování slovíček z předchozí kapitoly a četba nové lekce.)3. Četba 15. kapitoly. (Opakování slovíček z předchozí kapitoly a četba nové lekce.)4. Četba 16. kapitoly. (Opakování slovíček z předchozí kapitoly a četba nové lekce.)5. Četba 17. kapitoly. (Opakování slovíček z předchozí kapitoly a četba nové lekce.)6. Četba 18. kapitoly. (Opakování slovíček z předchozí kapitoly a četba nové lekce.)7. Četba 19. kapitoly. (Opakování slovíček z předchozí kapitoly a četba nové lekce.)8. Četba 20. kapitoly. (Opakování slovíček z předchozí kapitoly a četba nové lekce.)9. Četba 21. kapitoly. (Opakování slovíček z předchozí kapitoly a četba nové lekce.)10. Četba 22. kapitoly. (Opakování slovíček z předchozí kapitoly a četba nové lekce.)11. Četba 23. kapitoly. (Opakování slovíček z předchozí kapitoly a četba nové lekce.)12. Četba 24. kapitoly. (Opakování slovíček z předchozí kapitoly a četba nové lekce.)13. Písemný test ze slovíček 24. kapitol.14. Zakončení semináře kolokviálním zkoušením na základě dvaceti čtyř kapitol Komenského jazykové učebnice.

Získané způsobilosti

Student by měl být schopen přečíst latinský text a určit základní jmenné a slovesné kategorie, osvojit si slovní zásobu a uvědomit si co nejvíce možných paralel s cizími jazyky.

Literatura

Quitt, Z., Kucharský, P.:. Latinská mluvnice. Praha, SPN, 1974. Kábrt, J., Kucharský, P.:. Latinsko-český slovník. Praha, SPN, 1957. Mašek, R.:. Orbis neboli svět: I. A. Comenii methodus latinitatis rediviva. Praha, Trizonia, 1995. Komenský, J. A.:. Orbis sensualium pictus. Praha, 1942. Novotný, F.:. Základní latinská mluvnice. Praha, 1992.

Požadavky

aktivní účast na semináři, znalost slovíček a základních gramatických kategorií

Garant

Mgr. Veronika Veberová, Ph.D.