Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lit. repr. v kontextu dějin rock. hudby (UBO / LRR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBO / LRR - Lit. repr. v kontextu dějin rock. hudby, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

literární reprezentace a jejich odraz v rockové hudbě a poezii; historie rockové hudby 60. let - britská scéna, kalifornská a new yorská scéna, psychedelie, progresivní rock, hard rock, rockoví písničkáři, historie rocku 70. let - hard rock, art rock, punk rock, new wave, historie rocku 80. let - pomp rock, new wave a další žánry.Souvislosti rockové hudby a blues, soulu, jazzu.

Získané způsobilosti

Student porozumí žánrům a historii rocku stejně jako problémům literární reprezentací přenesených do kontextu rockové hudby

Literatura

Lindaur, V., Konrád, O.:. Bigbít. Praha, 2001. Matzner, A., Poledňák, I., Wasserberger, I. a kol.:. Encyklopedie jazzu a moderní populární hudby. Praha, 1990. Vlček, J.:. Odkud kam (slovníček rockových stylů a směrů). Praha, 1998. Dorůžka, L.:. Panorama populární hudby. Praha, 1987. Iser, W.:. The range of interpretation. New York, 2000.

Požadavky

Aktivní účast na semináři a schopnost diskuse.

Garant

prof. PaedDr. Vladimír Papoušek, CSc.