Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe v tištěných médiích (UBO / PTM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBO / PTM - Praxe v tištěných médiích, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka bude probíhat formou přímé a aktivní spolupráce studenta s redakcí jednoho z univerzitních časopisů. Student bude komplexně seznámen s tvorbou a praktickými aspekty redakční práce v časopise a bude se aktivně podílet na jeho tvorbě.

Získané způsobilosti

Student získá komplexní přehled o praktickém fungování tištěného média - časopisu a praktické dovednosti nezbytné k jeho tvorbě.

Literatura

McLuhan, M.:. Jak rozumět médiím: extenze člověka. Praha, Mladá fronta, 2011. Čmejrková, S., Hoffmannová, J.:. Jazyk, média, politika. Praha, Academia, 2003. Mičienka, M., Jirák, J.:. Rozumět médiím. Praha, Partners Czech, 2006. Burton, G., Jirák, J.:. Úvod do studia médií. Barrister@Principal, Praha 2001. Osvaldová, B.:. Zpravodajství v médiích. Praha, Karolinum, 2011. Russ-Mohl, S., Bakičová, H.:. Žurnalistika. Komplexní průvodce praktickou žárnalistikou. Praha, Grada, 2005.

Požadavky

Aktivní účast na tvorbě jednoho z univerzitních časopisů.

Garant

Mgr. David Skalický, Ph.D.