Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kap. z rom. lit. a čes. lit. kontext (UBO / RČK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UBO / RČK - Kap. z rom. lit. a čes. lit. kontext, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Románské literatury. Přehled. Vznik.2. Francouzský, italský, španělský středověk (I).3. Francouzský, italský, španělský středověk(II).4. Italská renesance.5. Renesance a reformace.6. Věk klasický(I).7. Věk klasický (II).8. Od rozkladu klasických hodnot k velké francouzské revoluci.9. 19. století (I).10. 19. století (II).11. 19. století (III).12. 20. století (I).13. 20. století (II).14. 20. století (III).

Získané způsobilosti

Pro vytvoření přehledu o románských literaturách studenti přečtou několik desítek děl a připraví se k zápočtovému pohovoru na základě přečtené literatury a přednášek.

Literatura

Pelán, J.:. Kapitoly z francouzské, italské a české literatury. Praha, Karolinum, 2007. Galland, B.:. La littérature de la Suisse.. Geneve: Zoé, 1988. Vercier, B.:. La littérature en France depuis 1968. Paris: Bordas, 1982. Kolmannová, L.:. Littérature francophone, Anthologie. Paris: Nathan, 2002. Cornilli, F.:. Littérature XVIe siecle. Paris. Nathan, 1990.

Požadavky

Studenti získají zápočet na základě zápočtového pohovoru se zaměřením na obsah přečtené literatury, přehled přednášek a orientaci v literatuře.

Garant

Mgr. Andrej Viktorovič Artemov, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Andrej Viktorovič Artemov, Ph.D.