Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rudolfínské umění (UEU / DVA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UEU / DVA1 - Rudolfínské umění, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Rudolf II. jako politik a mecenáš.2. Praha, Čechy a střední Evropa v době vlády Rudolfa II.3. Malířství na dvoře Rudolfa II. - Hans von Aachen, Bart. Spranger, Josef Heintz a další.4. Malířství na dvoře Rudolfa II. - Hans Hoffmann, Joris Hoefnagel, Pieter Stevens, R. Savery, D. Frőschl, P. van Vianen.5. Dvorský umělecký okruh a městské prostředí.6. Kresba a grafika na dvoře Rudolfa II. - Aeg. Sadeler a další.7. Sochařství - Hans Mont, G. B. Quadri a Adrian de Vries.8. Rudolf II. jako stavebník.9. Umělecké řemeslo - zlatnictví, medailérství - A. Schweinberger, P. van Vianen, H. Vermeyen, A. Oszenbruck.10. Umělecké řemeslo - kamenořezba - O. Miseroni, Castrucciové.11. Práce ve skle - C. Lehman.12. Práce v kovu - J. Bürgi, E. Habermel, Ch. Margraf.13. Sbírky Rudolfa II. - jejich vznik, skladba, uložení a zánik.14. Ohlas rudolfínského umění v Čechách a ve střední Evropě.

Získané způsobilosti

Student získá přehled o umělecké činnosti na dvoře císaře Rudolfa II., jednotlivých umělcích a císařských sbírkách.

Literatura

J. Jacoby. Hans von Aachen 1552 - 1615. München, 2000. E. Fučíková a kol. (ed.). Rudolf II. a Praha. Praha, 1997. L. Konečný - B. Bukovinská - I. Muchka (ed.). Rudolf II, Prague and the World. Papers from the International Konference Prague, 2.-4. September, 1997. Praha, 1998. E. Fučíková - B. Bukovinská - I. Muchka. Umění na dvoře Rudolfa II. Praha, 1991.

Požadavky

Student musí přednést referát o vybraném tématu.

Garant

doc. PhDr. Michal Šroněk, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Michal Šroněk, CSc.