Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Barokní Řím (UEU / DVB1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UEU / DVB1 - Barokní Řím, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Řím v 17. století.2. Ecclesia triumphans.3. Papežové Urban VIII. , Innocenc X. a Alexandr VII.4. Řím - líheň nového slohu.5. Urbanismus.6. Vztah římských umělců k církevním objednavatelům.7. Gian Lorenzo Bernini - sochař a architekt.8. Francesco Borromini - dekorativní modus architektury.9. Pietro da Cortona.10. Caravaggio a proměna malířského výrazu.11. Grande Tour - význam pro střední Evropu.12. Podoby šlechtické nápodoby římského umění.13. Bernini a Fischer z Erlachu.14. Borromini a středoevropská historizující architektura.

Získané způsobilosti

Studentům se dostane zevrubný přehled z dějin kultury, architektury, sochařství a malířství Říma 17. století.

Literatura

BarokníPraha-Barokní Čechie 1620-1740. Praha, 2004. Charles Avery - David Finn. Bernini. Genius of the Baroque. London, 1997. H. A. Millon (ed.). The Triumph of the Baroque Architecture in Europe 1600-1750. 1999.

Požadavky

Studenti musí při zkoušce prokázat znalosti z dějin kultury, architektury, sochařství a malířství Říma 17. století.

Garant

prof. PhDr. Petr Fidler

Vyučující

prof. PhDr. Petr Fidler