Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Frank Lloyd Wright (UEU / DVB2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UEU / DVB2 - Frank Lloyd Wright, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. F. L. Wright - život.2. Východiska tvorby - chicagská škola.3. Shingle style.4. Prarie houses.5. Organické stavění.6. Ateliéry Taliesin.7. Kalifornské období.8. Texty F. L. Wrighta.9. Usonian architecture.10. Příroda a architektura.11. Dům Fallingwater.12. Guggenheimovo museum.13. Esoterická fascinace.14. Odkaz Franka Lloyda Wrighta.

Získané způsobilosti

Studenti získají zevrubný přehled o tvorbě amerického architekta Franka Lloyda Wrighta a jeho významu pro moderní architekturu.

Literatura

Vladimír Šlapeta. Frank Lloyd Wright a česká architektura. Praha, 2001. Doreen Ehrlich. Frank Lloyd Wright interior style & design. Hoo, 2003. Bruce Brooks Pfeiffer. Frank Lloyd Wright, 1867-1959. Stavby pro demokracii. Praha, 2005. Frank Lloyd Wright. The Living City. New York, 1958. Diane Maddex. 50 favourite rooms by Frank Lloyd Wright. London, 1998.

Požadavky

Studenti musí prokázat znalosti uměleckého vývoje architekta F. Ll. Wrighta a jeho nejdůležitější stavby a jeho význam pro současnou světovou architekturu.

Garant

prof. PhDr. Petr Fidler

Vyučující

prof. PhDr. Petr Fidler