Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Podivuhodný svět Václava Hollara & spol. (UEU / DVB32)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UEU / DVB32 - Podivuhodný svět Václava Hollara & spol., Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvodní přednáška - grafické techniky2. Vorgeschichte barokní grafiky - významní grafici 15.-16. století a jejich díla3. Rudolfínská grafika4. Umělecká centra střední Evropy - Stuttgart, Mnichov5. Merianové6. Václav Hollar - původ a vzdělání, juvenilie7. Bloudění8. Hollar a Arundel I9. Hollar a Londýn10. Hollar a Arundel II11. Hollar na cestě za válečným dobrodružstvím12. Hollarovi grafičtí současníci I13. Hollarovi grafičtí současníci II14. Hollarovi grafičtí současníci III

Získané způsobilosti

Student/ka získá přehled o evropské grafice 16.-17. století.

Literatura

Vladimír Denkstein. Hollar - kresby, Praha 1977. Eliška Fučíková a kol. Rudolf II. a Praha. Císařský dvůr a rezidenční město jako kulturní a duchovní centrum střední Evropy I-II (kat. výst.), NG v Praze 1997. Eugen Dostál. Václav Hollar, Praha 1924. Alena Volrábová (ed.). Václav Hollar (1607-1677) a Evropa mezi životem a zmarem, (kat. výst.), NG v Praze 2007. Johannes Urzidil. Wenceslaus Hollar: der Kupferstecher des Barock, Wien 1936.

Požadavky

Aktivní účast na hodinách. Student/ka musí prokázat znalost obsahu přednášek formou individuálního zápočtového pohovoru.

Vyučující

PhDr. Jan IVANEGA