Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dandysmus, esteticismus, imoralismus (UEU / EDAEI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UEU / EDAEI - Dandysmus, esteticismus, imoralismus, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Co je dandysmus?2. Brummell3. Dandy a dvořan, dandy a honn?te homme4. Dandysmus a romantismus - Byron5. Dandysmus ve francouzské literatuře 1. poloviny 19. století ? Stendhal6. Dandysmus ve francouzské literatuře 1. poloviny 19. století - Balzac7. Literární dandysmus8. Barbey d?Aurevilly a jeho kniha o Brummellovi9. Baudelaire a dekadentní dandysmus10. Dandysmus a diletantismus11. Huysmans a jeho román Naruby12. Dandysmus a esteticismus v Anglii ? Whistler, Wilde13.-14. Dandysmus a Čechy - Karásek, Breisky

Získané způsobilosti

Student se seznámí s problematikou dandysmu.

Literatura

Camus:. Člověk revoltující. Coblenceová:. Dandysmus. Bourget:. Eseje o současné psychologii. Barbey d´Aurevilly:. O dandysmu a Georgi Brummellovi. Balzac, H. de:. Pojednání o elegantním životě. Carlyle:. Sartor resartus. Breisky:. Triumf zla. Baudelaire:. Úvahy o některých současnících.

Požadavky

seminární práce na zadané téma

Garant

Mgr. Jan Staněk, Ph.D.