Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Estetično mimo umění (UEU / EEMUM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UEU / EEMUM - Estetično mimo umění, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) úvod do estetiky mimo umění I (koncept estetického postoje a estetické funkce)2) úvod do estetiky mimo umění II (základní kategorie mimouměleckého estetična)3) tělesnost jako problém estetiky - vnější horizont I (dějiny tělesnosti)4) tělesnost jako problém estetiky - vnitřní horizont II (fenomenologie těla)5) tělesnost jako problém estetiky - vnitřní horizont III (kognitivní vědy, tělesnost a estetika)6) projekce a rekapitulace7) estetika v každodenním životě I (teorie prostředí, architektury a designu v meziválečné avantgardě)8) estetika v každodenním životě II (teorie prostředí, architektury a designu v poválečné a souč. estetice)9) estetika v každodenním životě III (estetická semióza v mezilidských vztazích, estetické a etické)10) estetika v každodenním životě IV (koncepce hry a herní aktivity v estetických teoriích)11) projekce a rekapitulace12) estetika a věda (kreativita, imaginace a estetické kritérium ve vědě)13) matematika a krása, krása matematiky (geometrie, symetrie a proporce v mimouměleckém estetičnu)14) projekce a závěrečná rekapitulace

Získané způsobilosti

Základní orientace v problematice mimouměleckého estetična. Základní oblasti a pojmy.

Literatura

Janáček, P.:. Literární brak: Operace vyloučení, operace nahrazení, 1938-1951. Brno, 2004. Eco, Umberto:. Meze interpretace. Praha, 2004. Kulka, T. Umění a kýč. Praha, 2000.

Požadavky

Aktivní účast v semináři, esej nebo referát.

Garant

Mgr. Denis Ciporanov, Ph.D.