Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pojem umění a jeho definice I (UEU / EUDE1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UEU / EUDE1 - Pojem umění a jeho definice I, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Krátký úvod do estetiky 2. Krátký úvod do filozofie umění 3.Pojem umění I. původ (Starověké a středověké koncepce umění) 4. Pojem umění II. Transformace (od renesenace do 18.století) 5. Pojem umění III. Moderní systém umění 6. Formalismus ve filosofii a estetice I. 7. Formalistická estetika II. 8. Fenomenologie, Strukturalismus a estetický funkcionalismus I. 9 Fenomenologie, Strukturalismus a estetický funkcionalismus II. 10. Analytická estetika I. Povaha Analytické filosofie 11. Analytická estetika II. Analitický přístup k pojmu umění a jeho definice. 12. Sémiotika a umění I. Historie teorie znaku 13. Sémiotika a umění II. Moderní Sémiotika 14. Sémiotika a umění III. Sémiotika a estetika

Získané způsobilosti

Předmět nabízí Studentovi orientaci v zásadních otázkách měnící se funkce umění v minulosti a dnes.

Literatura

Sontag, S. Againts interpretation. EAGLETON, T. Idea kultury. Brno : Host, 2001. Eagleton, T. Idea kultury. Brno, Host, 2001. Goodman, N. Jazyky umění. Praha, 2007. Belting, H. Konec dějin umění, Praha 2000. Kulka, T. Umění a falzum. Praha, 2004. Kulka, T. Umění a kýč. Praha, 2000. Goodman, N. Způsoby světa-tvorby. Bratislava: Archa, 1996.

Požadavky

Aktivní účast na semináři, seminární práce nebo referát.

Garant

Mgr. Denis Ciporanov, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Denis Ciporanov, Ph.D.