Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pojem umění a jeho definice II (UEU / EUDE2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UEU / EUDE2 - Pojem umění a jeho definice II, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Umění, Artword a instituce umění I. (Danto) 2. Umění, Artword a instituce umění II. (Dickie) 3. Současné teorie I. Neoavantgarda a pojem umění 4. Současné teorie II. Konec umění (Post-historie, Relativismus a funkce umění) 5. Současné teorie III. Umění bez estetiky 6. Současné teorie IV. Estetická a jiná forma hodnoty. 7. Umění a kýč I. Kýč jako (estetický) Objekt 8. Umění a kýč II. Recepce, trivialisace a špatný kód 9. Ontologie umění I. Ontologie a definice umění 10. Ontologie umění II. . Ontologie a definice umění 11. Neevropské koncepce umění a krásy I. (Afrika, Arábie) 12. Neevropské koncepce umění a krásy II. (Východní filozofie) 13. Shrnutí a diskuze 14. Projekce, Závěrečná rekapitulace a diskuze

Získané způsobilosti

Předmět nabízí Studentovi orientaci v zásadních otázkách měnící se funkce umění v minulosti a dnes.

Literatura

Sontag, S. Againts interpretation. EAGLETON, T. Idea kultury. Brno : Host, 2001. Eagleton, T. Idea kultury. Brno, Host, 2001. Goodman, N. Jazyky umění. Praha, 2007. Belting, H. Konec dějin umění, Praha 2000. Kulka, T. Umění a falzum. Praha, 2004. Kulka, T. Umění a kýč. Praha, 2000. Goodman, N. Způsoby světa-tvorby. Bratislava: Archa, 1996.

Požadavky

Aktivní účast na semináři, seminární práce nebo referát a závěrečný písemný test.

Garant

Mgr. Denis Ciporanov, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Denis Ciporanov, Ph.D.