Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výtvarné umění a vizualita (UEU / VUV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UEU / VUV - Výtvarné umění a vizualita, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvodní hodina, seznámení se sytémem seminární výuky v galeriích2.- 6. Návštěva aktuální výstavy současného českého a světového umění7. Exkurze do muzea poválečného a současného umění doma či v zahraničí8. - 11. Projekce některého významného poválečného filmu, jeho rozbor a společný výklad12. Diskuze nad architekturou muzeí13. Diskuze nad úlohou kurátora14. Závěr, hodnocení a reflexe

Získané způsobilosti

Student získá schopnost nahlížet a porozumět klíčovým tendencím poválečného a současného umění

Literatura

DEMPSEY, Amy:. Umělecké styly, školy a hnutí: encyklopedický průvodce moderním uměním. 2. vyd. Praha: Slovart, 2005, ISBN 80-720-9731-8. Hal Foster a kol. Umění po roce 1900. Praha, 2007. I. F. Walther (ed.). Umění 20. století, Praha 2005. R. Švácha - M. Platovská (ed.). Dějiny českého výtvarného umění VI. 1958 - 2000, 2 sv. Praha, 2007. Ch. Harrison - P. Wood - S. Zeidler (ed.). Kunsttheorie im 20. Jahrhundert. Künstlerschriften, Kunstkritik, Kunstphilosophie, Manifeste, Statements, Interviews (2 sv.). Ostfildern-Ruit, 1998.

Požadavky

Aktivní přístup k diskuzi během výuky

Garant

Mgr. Hynek Látal, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Hynek Látal, Ph.D.