Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika dějepisu I (UHE / DIDS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UHE / DIDS1 - Didaktika dějepisu I, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Školní dějepis, didaktika a metodika dějepisu.2. Vývoj výuky dějepisu v našich zemích.3. Rámcový a školní vzdělávací program.4. Výběr učiva a jeho uspořádání v didaktický systém.5. Formy dějepisného vyučování.6. Metody dějepisného vyučování.7. Prostředky dějepisného vyučování8. Práce s didaktickou technikou a využití internetu v hodinách dějepisu.9. Prověřování výsledků dějepisného vyučování.10. Učebnice dějepisu a jejich hodnocení.11. Regionální dějiny a výuka dějepisu.12. Dějiny 20. století ve výuce dějepisu.13. Individuální plánování výuky, dílčí didaktická analýza a rozbor vyučovací hodiny.14. Zápočet.

Získané způsobilosti

Student získá přehled o formách, metodách a prostředcích vyučování dějepisu, o programech výuky dějepisu v zemích EU a v České republice. Na základě učebnice dějepisu dokáže k zadanému tématu sestavit osnovu postupu podle výukových situací.

Literatura

Čapek, V.:. Jak učit dějepis moderně. Praha, 1992. Čapek, V. , Gracová, B., Jílek, T., Východská, H.:. Úvod do studia didaktiky dějepisu. Plzeň, 2005. Jílek, T.:. Vybrané kapitoly z didaktiky dějepisu. Plzeň, 1996. Julínek, S.:. Základy oborové didaktiky dějepisu. Brno, 2004.

Požadavky

Aktivní účast na hodinách, esej, písemný test.

Garant

PhDr. Jana Zahradníková

Vyučující

PhDr. Jana Zahradníková