Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina pro historiky IV (UHE / HNJ4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UHE / HNJ4 - Němčina pro historiky IV, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Příčestí přítomné, 17. lekce učebnice Německy s úsměvem nově2. Prohloubení slovní zásoby - téma "Studium a první zaměstnání", 3. lekce učebnice Němčina pro historiky a archiváře3. Konjunktiv préterita, 18. lekce učebnice Německy s úsměvem nově4. Plusquamperfektum, Věty časové; 19. lekce učebnice Německy s úsměvem nově5. Konjunktiv plusquamperfekta a podmínková souvětí, 20. lekce učebnice Německy s úsměvem nově6. Opakování konjunktivů, průběžný bonusový test7. Odborný text na téma "Archivnictví"8. Odborný text "Počátky české historie", 4. lekce učebnice Němčina pro historiky a archiváře9. Odborný text "pomocné vědy historické"10. Odborný text z dějin 20. století, prohloubení slovní zásoby - téma "Druhá světová válka"11. Odborný text "Velkomoravská říše", 5. lekce učebnice Němčina pro historiky a archiváře12. Práce s německy psanými historickými prameny13. Souhrnné opakování různých gramatických jevů ve cvičeních14. Zápočtový test

Získané způsobilosti

Student se bez potíží dorozumí v německém akademickém prostředí. Bude schopen představit svůj výzkum. Výrazně se rozšíří jeho znalost německé gramatiky i slovní zásoby, takže bude schopný porozumět odborným textům z oblasti historických věd a vybrat z nich klíčové myšlenky. Seznámí se též s německy psanými prameny, což ho připraví na jejich další výzkum.

Literatura

Rudolf Bauchman:. Němčina pro historiky a archiváře. Olomouc, 2000. Kolektiv autorů:. Německy s úsměvem nově. Praha, 2003. Jaroslav Kašpar-Ivana Ebelová-Zdeňka Hledíková:. Paleografická čítanka. Praha, 2006. Hana Justová:. Wir üben deutsche Grammatik. Praha, 1996.

Požadavky

V zápočtovém testu bude kladen důraz na zvládnutí probírané německé gramatiky a slovní zásoby z 1.-5. lekce učebnice Němčina pro historiky a archiváře.Ústní zkouška bude založena na rozhovoru o vybraném odborném textu.

Garant

Mgr. Kateřina Pražáková, Ph.D.