Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Muzeologie a památková péče I (UHE / MUPP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UHE / MUPP1 - Muzeologie a památková péče I, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednáškový cyklus realizovaný odborníky-památkáři z Národního památkového ústavu; témata: historie oboru, seznam památek světového kulturního dědictví, památková péče v zemích EU, urbanismus, parky a krajina, historické interiéry a jejich vybavení, stavebně-historické průzkumy a dokumentace.

Získané způsobilosti

Soubor základních znalostí souvisejících s péčí o historické kulturní prostředí, zahrnující nemovité kulturní památky, historická sídla, krajinu a archeologické nálezy, to vše potřebné pro uplatnění v oboru památkové péče.

Literatura

Dvořák, M.:. Katechismus památkové péče. Praha, 1991. Odborný časopis:. Památková péče na Moravě. Odborný časopis:. Památky středních Čech. Maxová, I. - Kruisová, H. (edd.):. Péče o architektonické dědictví. Vybrané kapitoly k tématu péče o stavební a umělecké památky. Sborník prací I. Vývoj a východiska památkové péče, její právní ukotvení a ekonomické přístupy. Praha, 2008. Odborný časopis:. Průzkumy památek. Wagner, V.:. Umělecké dílo minulosti a jeho ochrana. Praha, 1946. Štorm, B.:. Základy péče o stavební památky. Praha, 2007. Odborný časopis:. Zprávy památkové péče.

Požadavky

Seminární práce založená na terénním, popřípadě archivním průzkumu.

Garant

Mgr. Martin Gaži

Vyučující

Mgr. Martin Gaži