Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina pro historiky I (UHE / NH1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UHE / NH1 - Němčina pro historiky I, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Opakování 1.-10. lekce učebnice Německy s úsměvem nově, Praha 2003 (časování nepravidelných sloves, přivlastňovací zájmena, zvratná zájmena, číslovky, préteritum)2. Opakování zpodstatnělých přídavných jmen, vztažných vět, prohlubování slovní zásoby - téma "Město"3. Opakování a prohlubování perfekta - 11. a 12. lekce učebnice Německy s úsměvem nově4. Příčestí minulé, prohlubování slovní zásoby - téma "Filmová kultura"5. Časové věty, souřadicí spojky - 13. lekce učebnice Německy s úsměvem nově, prohlubování slovní zásoby - téma "Sport v současnosti i minulosti"6. Prohloubení slovní zásoby - téma "Německo", 14. lekce učebnice Německy s úsměvem nově7. Opakování minulých časů - průběžný bonusový test8. Vedlejší věty s "dass" a "damit", 15. lekce učebnice Německy s úsměvem nově9. Trpný rod, 16. lekce učebnice Německy s úsměvem nově10. Prohloubení slovní zásoby - téma "Univerzita", 1. lekce učebnice Němčina pro historiky a archiváře11. Odborný text o historii a vzhledu starobylého města, 1. a 2. lekce učebnice Němčina pro historiky a archiváře12. Rozšíření znalosti číslovek (historické údaje, zlomky)13. Souhrnné opakování14. Zápočtový test

Získané způsobilosti

Student se bez potíží dorozumí v německém akademickém prostředí. Bude schopen představit svůj výzkum a diskutovat v německém jazyce o klíčových historických událostech. Výrazně se rozšíří jeho znalost německé gramatiky i slovní zásoby, takže bude schopný porozumět odborným textům z oblasti historických věd a vybrat z nich klíčové myšlenky.

Literatura

Rudolf Bauchman:. Němčina pro historiky a archiváře. Olomouc, 2000. Kolektiv autorů:. Německy s úsměvem nově. Praha, 2003. Hana Justová:. Wir üben deutsche Grammatik. Praha, 1996.

Požadavky

V zápočtovém testu bude kladen důraz na zvládnutí probírané německé gramatiky a slovní zásoby z oblasti historie.

Garant

Mgr. Kateřina Pražáková, Ph.D.