Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Specializační historický seminář IV (UHE / SHS4K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UHE / SHS4K - Specializační historický seminář IV, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zemědělstvía) rostlinná výrobab) chov dobytkac) specializace, mechanizace a intenzifikace zemědělstvíd) lesní hospodářstvíe) rybářství2. Průmysla) těžký (strojírenství, hutnictví železa, těžební průmysl aj.)b) lehký (potravinářský, oděvní, obuvnický, kožedělný, nábytkářský aj.)c) počátky manufakturní výrobyd) průmyslová revolucee) vznik industriálních center3. Dopravaa) výstavba komunikacíb) voroplavbac) koněspřežná dráhad) počátky železniční dopravy

Získané způsobilosti

Specializační historický seminář výrazně prohloubí odborné zájmy a schopnosti posluchačů v oblasti hospodářských dějin. Je zaměřen na rozvoj samostatné badatelské činnosti; měl by vyústit v diplomový seminář.

Literatura

Hlavačka, Milan:. Dějiny dopravy v českých zemích v období průmyslové revoluce. Praha, 1990. Jakubec, Ivan - Jindra, Zdeněk:. Dějiny hospodářství českých zemí. Praha, 2007. Kubačák, Antonín:. Dějiny zemědělství v českých zemích, I díl (od 10. století do roku 1900). Praha, 1994. Kutnar, František:. Malé dějiny brambor. Pelhřimov, 2005. Paulinyi, Ákoš:. Průmyslová revoluce. O původu moderní techniky. Praha, 2003.

Požadavky

Schopnost samostatně zpracovat dílčí badatelské téma.

Garant

doc. PhDr. Josef Grulich, Ph.D.