Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zahraniční politika Vatikánu ve 20. stol (UHE / VP104)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UHE / VP104 - Zahraniční politika Vatikánu ve 20. stol, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do přednáškového cyklu. Prameny a literatura2. Významné mezníky církevních dějin a klíčové pontifikáty 20. století3. Papežství před první světovou válkou4. Svatý stolec a první světová válka5. Meziválečný svět a změny vatikánského akcentu6. Pontifikát Pia XI. Encykliky proti fašizmu, nacizmu a komunizmu7. Svatý stolec a druhá světová válka8. Vatikán a české země v první polovině 20. století9. Poválečný svět a Vatikán10. Svatý stolec a studená válka11. Druhý vatikánský koncil12. Vatikán a české země ve druhé polovině 20. století13. Pontifikát Jana Pavla II.14. Závěrečné shrnutí

Získané způsobilosti

přehled o klíčových událostech v církevních dějinách 20. století

Literatura

HALAS, František X.:. Fenomén Vatikán. Brno, 2013. CHENAUX, Philippe:. Katolická církev a komunismus v Evropě (1917-1989). Praha, 2012. ŠEBEK, Jaroslav:. Papežové moderního věku. Vatikán od Pia IX. Po Františka a jeho vztah k českým zemím. Řitka, 2014. BLET, Pierre:. Pius XII. a druhá světová válka ve světle vatikánských archivů. Olomouc, 2001. BESIER, Gerhard:. Svatý stolec a Hitlerovo Německo. Brno, 2008.

Požadavky

účast, aktivní vystoupení studenta v semináři

Garant

Marek Šmíd

Vyučující

Marek Šmíd