Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Schwarzenbergové v kulturních dějinách (UHE / VP106)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UHE / VP106 - Schwarzenbergové v kulturních dějinách, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Schwarzenbergové v historiografii2. Utváření rodové paměti3. Od rytířů ze Seinsheimu ke knížatům ze Schwarzenbergu4. Barokní dvořané, stavebníci a mecenáši5. Osvícenští hospodáři6. Josef a Pavlína ze Schwarzenbergu7. Maršál Karel Filip a kněžna Nany8. Poslední lancknecht9. Jan Adolf II., Felix a Bedřich -šlechtické kariéry v 19. století10. Schwarzenbergové a historismus v 19. století11. Schwarzenbergové a utváření novodobého českého národa12. Schwarzenbergové ve 20. století

Získané způsobilosti

Znalosti dějin významného šlechtického rodu.

Literatura

Schwarzenberg, Karl:. Geschichte des reichsständischen Hauses Schwarzenberg, I-II. Neustadt an der Aisch, 1963. Stekl, Hannes:. Österreichs Aristokratie im Vormärz. Herrschaftsstil und Lebensformen der Fürstenhäuser Liechtensteinund Schwarzenberg. Wien, 1973. BEZECNÝ, Zdeněk:. Příliš uzavřená společnost. Orličtí Schwarzenbergové a šlechtická společnost v Čechách v druhé polovině 19. a na počátku 20. století. České Budějovice, 2005. Gaži, Martin (ed.):. Schwarzenbergové v české a středoevropské kulturní historii. České Budějovice, 2013.

Požadavky

Účast na přednáškách

Garant

Mgr. Zdeněk Bezecný, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Zdeněk Bezecný, Ph.D.