Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rusko v IX. - XX. století (UHE / VPŘ63)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UHE / VPŘ63 - Rusko v IX. - XX. století, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem předmětu je 13 přednášek zaměřených na jednotlivé aspekty ruských kulturních a politických dějin. A to od raného středověku až do rozpadu sovětského svazu v devadesátých letech 20. století.

Získané způsobilosti

Student získá základní přehled o dějinách Ruska od 9. do 20. století.

Literatura

Edgar Knobloch:. Nomádi a Rusové. Asijské vlivy v ruských dějinách. Praha, 2008. Robert Sak:. Anabáze. Jinočany, 1996. Miloš Řezník:. Bělorusko. Praha, 2003. Milan Švankmajer a kol.:. Dějiny Ruska. Praha, 1995. Richard Pipes:. Dějiny ruské revoluce. Praha, 1998. Wladyslaw Serczyk:. Ivan IV. Hrozný. Car vší Rusi a stvořitel samoděržaví. Praha, 2004. Milan Švankmajer:. Kateřina II. Lesk a bída impéria. Praha, 2001. Hanuš Nykl:. Kulturní, duchovní a etické kořeny Ruska. Vlivy a souvislosti. Praha, 2006. Orlando Figes:. Lidská tragédie. Ruská revoluce 1891-1924. Praha-Plzeň, 2000. Milan Švankmajer:. Petr I. Zrození impéria. Praha, 1999. Tomáš. G. Masaryk:. Rusko a Evropa I-III. Praha, 1995. Valentin Lavrenťjevič Janin:. Středověký Novgorod v nápisech na březové kůře. Praha, 2007.

Požadavky

Alespoň 50% účast na přednáškách, a úspěšné zvládnutí závěrečného didaktického testu.

Garant

Mgr. Kateřina Pražáková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Kateřina Pražáková, Ph.D.