Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Od Homéra po karolinskou renesanci (UHE / VPŘ83)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UHE / VPŘ83 - Od Homéra po karolinskou renesanci, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. počátky evropské literatury, Homér a Hésiodos2. raná řecká lyrika, vývoj řecké literatury v archaické době3. klasická historiografie a klasické drama4. řecká filozofie, rétorika a jiné žánry v klasické době5. řecká literatura v době helénismu6. počátky římské literatury (3.-2. stol.)7. první století př.n.l. a první rozkvět římské literatury8. doba Augustova9. řecká a římská literatura v 1.-2. stol. n.l.10. řecká a římská literatura v 3.-4. stol. n.l.11. latinská literatura v 5.-6. stol. n.l.12. byzantská vzdělanost v 5.-6. stol. n.l.13. latinsky psaná literatura v 7.-8. století na Západě a karolinská renesance14. byzantská vzdělanost v 7.-8. stol. n.l.

Získané způsobilosti

Orientace v literatuře sledovaných období.

Literatura

Canfora, L.:. Dějiny řecké literatury. Praha, 2001. Conte, G. B.:. Dějiny římské literatury. Praha, 2003. Kuťáková, E. - Vidmanová, A. (eds.):. Slovník latinských spisovatelů. Praha, 2004. Borecký, B. - Dostálová, R. (eds.):. Slovník řeckých spisovatelů. Praha, 2006.

Požadavky

prezence na přednáškách (maximálně dvě absence za semestr)

Garant

PhDr. Stanislav Doležal, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Stanislav Doležal, Ph.D.