Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Starší české a středoevropské dějiny (UHE / YSCSD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UHE / YSCSD - Starší české a středoevropské dějiny, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Student získá rozhled po historiografickém, heuristickém, teoretickém, metodologickém a obsahovém půdorysu bádání o dějinách společnosti v habsburské monarchii, přičemž hlavní důraz je kladen na dějiny zemí Koruny české.

Získané způsobilosti

Znalost historiografického, heuristického, metodologického a obsahového půdorysu bádání o dějinách společnosti habsburské monarchie.

Literatura

Václav Bůžek - Pavel Král (edd.):. Člověk českého raného novověku. Praha, 2007. Ronald G. Asch:. Europäischer Adel in der Frühen Neuzeit. Köln-Weimar-Wien, 2008. Josef Pauser - Martin Scheutz - Thomas Winkelbauer (edd.):. Quellenkunde der Habsburgermonarchie (16. - 18. Jahrhundert). Ein exemplarisches Handbuch. Wien-München, 2004. Thomas Winkelbauer:. Ständefreiheit und Fürstenmacht. Länder und Untertanen des Hauses Habsburg im konfessionellen Zeitalter (1522-1699), I-II. Wien, 2004. Robert John W. Evans:. Vznik habsburské monarchie 1550-1700. Praha, 2003.

Požadavky

Student doktorského studia prokáže při ústní zkoušce z českých a středoevropských dějin raného novověku rozhled po historiografickém, heuristickém, teoretickém, metodologickém a obsahovém půdorysu bádání o dějinách společnosti v habsburské monarchii s důrazem na dějiny zemí Koruny české.

Garant

prof. PhDr. Václav Bůžek, CSc.PhDr. Pavel Král, Ph.D.doc. PhDr. Miroslav Novotný, CSc.