Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Další románský jazyk I (francouzština) (URO / DRJF1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu URO / DRJF1 - Další románský jazyk I (francouzština), Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti se naučí pozdravit, představit se, omluvit se, vyjádřit své záliby, vyprávět o svých plánech na víkend. Naučí se porozumět základním dialogům na tato témata a pokládat základní otázky.Slovní zásoba: evropské státy, národnost, rodina, profese, záliby, číslovky, dny v týdnu a další.Gramatické kompetence: nepravidelná slovesa etre a avoir, slovesa první třídy, blízká budoucnost, záporky ne...pas, přivlastňování, osobní zájmena podmětná (nesamostatná i samostatná) a další.Nácvik výslovnosti. Porozumění krátkým poslechům a jednodušším textům (nejčastěji dialogické povahy). Jednoduchý písemný projev, například psaní krátkých pozdravů či vyplňování osobních údajů na formulářích.

Získané způsobilosti

Student rozumí běžným každodenním výrazům a jednoduchým frázím a umí tyto výrazy a fráze používat. Umí představit sebe a ostatní, dokáže klást jednoduché otázky osobního rázu a na podobné otázky odpovídat.

Literatura

Capelle, G.; Menand, R. Le nouveau taxi ! 1. Méthode de français. Cahiers d exercices. Hachette, 2008. Capelle, G.; Menand, R. Le nouveau taxi ! 1. Méthode de français. Hachette, 2008. Hendrich J.; Radina O.; Tláskal J.:. Francouzská mluvnice. Fraus, Plzeň 2001. Pravdová, M.; Pravda, M. Francouzština pro samouky. Leda, Praha 1998. Grégoire, M. Grammaire progressive du français, niveau débutant : Cahier de 440 exercices. Clé International, 2003. Davies, H.; Priesolová, J. Obrázkový francouzsko-český slovník. Fraus, Plzeň, 1995. Stauchová, V. Stručná mluvnice francouzštiny. Academia, Praha 1996. Miquel, C. Vocabulaire progressive du français, niveau débutant avec 250 exercices. Clé International, 2003.

Požadavky

Pravidelná docházka, aktivní účast, samostatná domácí příprava, průběžné písemné testy a závěrečný test vypovídající o všech dosažených kompetencích.

Garant

JUDr. Mgr. Ivo Petrů, Ph.D.