Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Další románský jazyk III (francouzština) (URO / DRJF3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu URO / DRJF3 - Další románský jazyk III (francouzština), Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti se naučí mluvit o svých zálibách, vyjadřovat svůj názor, porovnávat výhody a nevýhody, mluvit o svých prázdninách, vyprávět své zážitky, porozumět kratším novinovým zprávám či vyhodnotit dotazník. Rozumí psanému a mluvenému projevu z těchto tematických okruhů.Slovní zásoba: záliby, prázdniny a volný čas, média, počasí a další.Gramatické kompetence: osobní zájmena, příslovce intenzity, zájmenná příslovce, imperfektum a složené perfektum, vyjádření příčiny (proč, protože) a další.Nácvik výslovnosti. Jednoduchý písemný projev, například krátké zprávy a poznámky, osobní dopis, děkovný dopis a další.

Získané způsobilosti

Orientovat se v jednoduchých a nejběžnějších každodenních situacích a zapojovat se do podobných konverzací. Hovořit o dobře známých či předvídatelných tématech, zastávat osobní stanovisko, popisovat své okolí, zajišťovat běžné potřeby. Jednoduše konverzovat a sdělovat informace o své osobě. Psát jednoduché dopisy o své osobě.

Literatura

Mérieux, R.; Loiseau, Y. Latitudes 1. Cahier d exercices. Didier, 2011. Mérieux, R.; Loiseau, Y. Latitudes 1. Méthode de français. Didier, 2011. Hendrich J.; Radina O.; Tláskal J.:. Francouzská mluvnice. Fraus, Plzeň 2001. Pravdová, M.; Pravda, M. Francouzština pro samouky. Leda, Praha 1998. Grégoire, M. Grammaire progressive du français, niveau débutant : Cahier de 440 exercices. Clé International, 2003. Davies, H.; Priesolová, J. Obrázkový francouzsko-český slovník. Fraus, Plzeň, 1995. Jamet, M.-C.; Chantelauve, O. Préparation a l examen, scolaire et junior A2. Hachette, 2006. Stauchová, V. Stručná mluvnice francouzštiny. Academia, Praha 1996. Miquel, C. Vocabulaire progressive du français, niveau débutant avec 250 exercices. Clé International, 2003.

Požadavky

Pravidelná docházka, aktivní účast, samostatná domácí příprava. Průběžné písemné testy a závěrečná zkouška na úrovni A2 podle Evropského referenčního rámce vypovídající o všech dosažených kompetencích.

Garant

Mgr. Kateřina Drsková, Ph.D.