Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Další románský jazyk II (okcitánština) (URO / DRJO2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu URO / DRJO2 - Další románský jazyk II (okcitánština), Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Hrát si, sportovat. Přivlastňovací zájmena. Gerundium a přítomné participium. Blízká budoucnost.2. Pracovat. Slovesa dire, voler. Přítomný čas progresivní. Plurál v legadočtině.3. Vyjádření emoce. Mužský a ženský rod. Příslovce na -ment. Slova překvapení, pohoršení a uspokojení.4. Zdvořile o něco požádat. Fráze při vykání. Vyjádřit omezení, zákaz. Zájmena středního rodu.5. Organizovat, uskutečnit projekt. Budoucí čas indikativní. Vyjádřit pravděpodobnost. Slovní zásoba cestování a turistiky.6. Pozvat, jít na návštěvu. Tvoření a užití přítomného subjunktivu. Slovnmí zásoba vinařství a jídla.

Získané způsobilosti

Osvojení si základního lexika a gramatiky, schopnost porozumění a interpretace středně náročných textů, schopnost vyjádřit se v rámci probraných okruhů.

Literatura

ARBOUSSET, G. a kol.. Oc-ben! Bordeaux CRDP, 2003. CARRERA, A.. Gramatica Aranesa. Lleida, Pages Editors, 2007. NOUVEL, A.. L Occitan sans peine. Assimil, 2004. BEC, P.. Manuel pratique d occitan moderne. Picard, 1983 (1973).

Požadavky

Pravidelná docházka, aktivní účast, krátká ústní prezentace tématu, písemný a ústní test.

Garant

PhDr. Josef Prokop, Ph.D.