Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Další románský jazyk II (portugalština) (URO / DRJP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu URO / DRJP2 - Další románský jazyk II (portugalština), Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti se naučí porozumět základním dialogům, pokládat základní otázky.Slovní zásoba: číslovky, dopravní prostředky, roční období, barvy, každodenní činnosti a další.Nácvik výslovnosti. Porozumění krátkým poslechům a jednodušším textům (nejčastěji dialogické povahy). Jednoduchý písemný projev, například psaní krátkých pozdravů či vyplňování osobních údajů na formulářích.

Získané způsobilosti

Student rozumí běžným každodenním výrazům a jednoduchým frázím a umí tyto výrazy a fráze používat. Umí představit sebe a ostatní, dokáže klást jednoduché otázky osobního rázu a na podobné otázky odpovídat.

Literatura

Jaroslava Jindrová. Portugalština, Leda, 2014.

Požadavky

Pravidelná docházka, aktivní účast, samostatná domácí příprava, průběžné písemné testy a závěrečný test vypovídající o všech dosažených kompetencích.

Garant

doc. PhDr. Ondřej Pešek, Ph.D.