Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny románských zemí II (URO / DRZ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu URO / DRZ2 - Dějiny románských zemí II, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Habsburské Španělsko do 1598. Španělská Itálie.2. Francie v období náboženských válek.3. Papežský stát, Benátky a menší italské státy v 16. století. Barokní kultura.4. Období třicetileté války.5. Francie v době vlády Ludvíka XIV.6. Úpadek Itálie a Španělska v 17. století.7. Válka o dědictví španělské a její důsledky. Francie, Itálie a Španělsko v období osvícenských reforem.8. Francouzská revoluce a napoleonské války.9. Vývoj Itálie, Španělska a Francie od napoleonských válek do roku 1848. Revoluce 1848.10. Druhé císařství a období třetí republiky ve Francii. Španělsko v druhé polovině 19. století.11. Italské risorgimento a sjednocení Itálie.12. Vývoj Itálie, Francie a Španělska v první polovině 20. století.13. Itálie, Francie a Španělsko od druhé světové války po současnost.

Získané způsobilosti

Student získá znalosti francouzské, italské a španělské historie a kultury.

Literatura

Duby, Georges (ed.). Dějiny Francie od počátků po současnost, Praha 2003. Kudrna, Jaroslav. Dějiny Francie, Praha 1988. Ferro, Marc. Dějiny Francie, Praha 2006. Polišenský, Josef - Barteček, Ivo. Dějiny Iberského poloostrova do přelomu 19. a 20. století, Olomouc 2002. Procacci, Giuliano. Dějiny Itálie, Praha 1997. Kudrna, Jaroslav. Dějiny Itálie V. - XVIII. století, Brno 1977. Ubieto Arteta, Antonio a kol.. Dějiny Španělska, Praha 1995.

Požadavky

Předložení seznamu četby (9 titulů za semestr) a ústní zkouška.

Garant

Mgr. Václav GRUBHOFFER, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Václav GRUBHOFFER, Ph.D.