Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Evropské právo I (URO / EP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu URO / EP1 - Evropské právo I, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Historický přehled evropské integrace.2. Principy a metody evropské integrace.3. Přehled institucionální struktury EU.4. Rada Evropské unie; předsednictví: struktura a fungování.5. Evropská komise: struktura a fungování.6. Evropský parlament: struktura a fungování.7. Evropský soudní dvůr.8. Právní systém EU.9. Primární právo.10. Sekundární právo.11. Legislativní procedury.12. Dělba kompetencí mezi členské státy a EU.13. Aplikace komunitárního práva - zásady přímého a nepřímého účinku, zásada přednosti.

Získané způsobilosti

Absolventi kurzu by se měli umět obecně orientovat v problematice Evropské unie, zejména jejího institucionálního a právního rámce, a měli by být schopni o ní pojednat ústní i písemnou formou.

Literatura

zákony. Evropské právo: základní smlouvy. Tichý, L. a kol. Evropské právo. Praha, C.H.Beck. Outlá, V. - Hamerník, P. a kol. Praktikum práva Evropské unie. Plzeň, Aleš Čeněk. Svoboda, P. Úvod do evropského práva. Praha, C.H.Beck. Hakenberg, W. Základy evropského práva. Praha, C.H.Beck. Týč, V. Základy práva Evropské unie pro ekonomy. Praha, Leges.

Požadavky

Pochopení odpřednášené látky.Zápočtový test.

Garant

JUDr. Mgr. Ivo Petrů, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Mgr. Ivo Petrů, Ph.D.