Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktický jazyk I (URO / FPJ1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu URO / FPJ1 - Praktický jazyk I, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V souladu se Společným referenčním rámcem a s přihlédnutím ke specifikům filologického studia jazyka jsou konkrétními výstupními kompetencemi následující body:1. Lexikální a kulturní tematika2. Porozumění psanému textu3. Porozumění mluvenému textu4. Písemný projev5. Ústní projevhttps://moodle.ff.jcu.cz/course/index.php?categoryid=8

Získané způsobilosti

Cílem tohoto kurzu je rozvíjet jazykové kompetence a činnosti studentů od úrovně A2 podle společného referenčního rámce (=vstupní úroveň studentů přijatých ke studiu) směrem k úrovni B1.

Literatura

PONS S., TRÉVISIOL P., VEILLON LEROUX A. (2013). Alter Ego+ 3 - Cahier d activités, Paris, Hachette FLE. DOLLEZ C., PONS S. (2013). Alter Ego+ 3 , Paris, Hachette FLE. GRÉGOIRE M., THIÉVENAZ O., FRANCO E. (1995). Grammaire progressive du français avec 500 exercices Niveau intermédiaire, Paris, Clé International. GOLIOT-LÉTÉ A., MIQUEL C. (1997). Vocabulaire progressif niveau intermédiaire, CLE INTERNATIONAL.

Požadavky

Pro získání zápočtu je nutné: 1. Aktivně se účastnit výuky.2. Vypracovávat úkoly zadané v rámci domácí přípravy.3. Uspět v průběžných testech slovní zásoby.4. Uspět v závěrečném testu, který zohledňuje všechny čtyři kompetence: - Porozumění mluvenému textu: vypracovat tři dotazníky týkající se tří různých dokumentů (dialog, rozhlasová relace, interview). - Porozumění psanému textu: dotazník týkající se informativního textu. - Písemný projev: vypracovat odpověď na dopis nebo na e-mail. - Ústní projev: představit se, reagovat bez přípravy v situaci běžného života, exposé na jednoduché aktuální téma. 5. Při hodnocení se klade důraz na fonetickou správnost (ve vztahu ke kurzu ÚRO/FFFF).6. Minimální úspěšnost 60%.

Garant

Francois DendonckerMgr. Kateřina Drsková, Ph.D.