Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Současné problémy hispanofonního světa I (URO / HS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu URO / HS1 - Současné problémy hispanofonního světa I, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Politická situace ve Španělsku.2. Španělsko a Evropská unie.3. Baskický a katalánský separatismus.4. Autonomismus některých španělských oblastí (Galicie, Andalusie).5. Problematika imigrace z Latinské Ameriky, Afriky a Balkánu do Španělska.6. Španělsko v boji proti terorismu - ETA; proměna španělské společnosti po 11. 3. 2004.7. Hospodářský rozvoj Španělska za vlády Juana Carlose.8. Trauma z občanské války.9. Vztah Španělska k fašistické minulosti.10. Role církve v současné španělské společnosti.11. Španělská každodennost. Současná španělská kultura.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu by měl student získat ucelenou představu o politickém systému i o nejzávažnějších problémech Španělska.

Literatura

TRUSCOTT, Sandra (1998). A dictionary of contemporary Spain, Chicago. MONGE, Gustavo (1995). Actualidad económica y política de Espana, Praha. PALACIOS BANUELOS, Luis (2002). El Reinado de Juan Carlos I. Balance a los veinticinco anos, Madrid. CHALUPA, Jiří (1997). Espana - geografía, historia, arte, Olomouc. BONNELS, Jordi (2003). L Espagne des Espagnols, Paris. CARRASCO MONTERO, Justa (1997). Reálie španělsky mluvících zemí, Plzeň. Spanish culture and society: The esential glossary, London 2002. VINCENT, M. - STRADLING, R. A. (1997). Svět Španělska a Portugalska, Praha.

Požadavky

Kombinovaná zkouška.

Garant

PhDr. Josef Prokop, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Josef Prokop, Ph.D.