Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Italika v čes. a morav. zám. knihovnách (URO / ICMK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu URO / ICMK - Italika v čes. a morav. zám. knihovnách, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznámení s vybranými italskými knižními fondy z období baroka a klasicismu.Problematika recepce italské literatury v Čechách a na Moravě ve sledovaném období.

Získané způsobilosti

Studenti se seznámí s vybranými italskými knižními fondy z období baroka a klasicismu, které jsou zpravidla obrazem duchovního života na šlechtických dvorech.

Literatura

Archivní rukopisné prameny a staré tisky, SOA Třeboň, pobočka Český Krumlov, Zámecká knihovna v Českém Krumlově, Národní knihovna v Praze. KUDRNA, J. (1983). Dějiny Itálie V. - XVIII. století, Univerzita J. E. Purkyně, Brno. DE SANCTIS, F. (1959). Dějiny italské literatury, SNKLHU, Praha. K výzkumu zámeckých, měšťanských a církevních knihoven. "Čtenář a jeho knihovna". (ed. Jitka Radimská), Opera romanica 4, JU České Budějovice 2003. K výzkumu zámeckých, měšťanských a církevních knihoven. Pour une étude des biblioth?ques aristocratiques, bourgeoises et conventuelles. (ed. Jitka Radimská), Opera romanica 1, JU České Budějovice 2000. K výzkumu zámeckých, měšťanských a církevních knihoven. "Vita morsque et historia librorum". (ed. Jitka Radimská), Opera romanica 9, JU České Budějovice 2006. LIFKA, B. (1954). Knihovny státních hradů a zámků, Praha. ŠIMAKOVA, J. - MACHACKOVA, E. (1976). Teatralia zámecké knihovny v Českém Krumlově, 1 - 3, Praha.

Požadavky

Samostatná práce, terénní výzkum.

Garant

Mgr. Kateřina Drsková, Ph.D.