Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktický jazyk II (URO / IPJJ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu URO / IPJJ2 - Praktický jazyk II, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Opakování a prohloubení základní gramatiky, lexika a lingvoreálií v rozsahu lekcí 5-8 učebnice Nuovo Progetto italiano 2 a lekcí 22, 30 - 34 učebnice Italština.Obě učebnice budou používané současně.Seznam gramatických tématKonjunktiv přítomný a minulýKonjunktiv imperfektum a předminulýSpojky s konjunktivemČasová souslednost ve vedlejších větáchKrácení vedlejších větRozkazovací způsob na zdvořilé forměNeurčená podstatná a přídavná jménaPodmínková souvětíČástky ?ci? a ?ne?Seznam aktivních kompetenceVyjadřovat názoryVyjadřovat přání a nadějeDiskutovat a uvádět vlastní názorPokynyPoradit v zdvořilé forměPožádat a poskytnout informace ve zdvořilé forměZkrátit textPsát a číst anonce na bytyDělat hypotézyPředstavit neskutečné situaceSeznam konverzačních tématSportLidské těloZdravíŽivotní stylyLyrikaMuže a ženyMěsto a venkovBydleníŽivotní prostředíTechnologieKurz v LMS Moodle: https://moodle.ff.jcu.cz/course/view.php?id=352

Získané způsobilosti

Jazykové kompetence v rozsahu odpovídajícím úrovním B1-B2 podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky.

Literatura

Bahníková, A. a kol.. Italština, Praha, Leda, 2001, 2002. Marin T. - Magnelli S. Nuovo progetto italiano 2. Roma, 2009. Di Francesco, A. - Naddeo, C.. Bar Italia, Firenze, Alma, 2002. Guastalla, C.. Giocare con la scrittura, Firenze, Alma 2004. Patota, G. Grammatica di riferimento della lingua italiana per stranieri. Milano, 2003. Janešová, J.. Italština pro samouky, Leda, Praha, 1994. Mattei, M. - Piatti, C.. Letture in gioco, Firenze, Alma 2003. Bailini, S. - Consonno, S.. Ricette per parlare, Firenze, Alma 2004. Catizone, P. - Humphris, C. - Micarelli, L.. Volare, Roma, Dilit 2003.

Požadavky

Aktivní účast v semináři, písemný test a ústní projev na vybrané téma, odevzdání písemných prací podle pokynů vyučujícího.

Garant

Dr. Fabio Ripamonti