Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy italštiny II (URO / IZI2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu URO / IZI2 - Základy italštiny II, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Opakování a prohloubení základní gramatiky, lexika a lingvoreálií v rozsahu lekcí 6-11 učebnice Nuovo Progetto italiano 1 a lekcí 13, 16-18, 21 učebnice Italština.Obě učebnice budou používané současně.Gramatická témataPřivlastňovací zájmenaImperfektumPředminulý časPřímá a nepřímá zájmenaDělivý člen "ne"Zvratná slovesaNeosobní tvary slovesaPřímý rozkazovací způsobPodmiňovací způsob přítomný a minulýSeznam aktivních kompetencíVyjadřovat vlastněníMluvit o osobních zálibáchObjednat v restauraciVyprávět a popisovat události v minulostiPopisovat každodenní aktivityNakoupit v supermarketu nebo obchoděMluvit o množstvíPoskytnout a požádat o informace a pomocMluvit o životních stylechPsát neformální dopisy neznámým lidemVyjadřovat přáníKonverzační témataKuchyněTypické italské produktyRodinaZvířataDětstvíKinoOděvy a módaTelevizeNovinyHudba

Získané způsobilosti

Aktivace všech jazykových kompetencí (čtení, poslech, mluvení, psaní) v rozsahu odpovídajícím úrovním A2 podle Společného Evropského Referenčního Rámce pro jazyky. Doporučeno přečíst kapituly 5 ("Kompetence studenta a uživatele jazyka"), hlavně 5.2 ("Komunikativní jazykové kompetence") a 6.4.6 ("Obecné kompetence") z Společného Evropského Referenčního Rámce k dispozici na stránce http://www.msmt.cz/mezinarodni-vztahy/spolecny-evropsky-referencni-ramec-pro-jazyky

Literatura

Bahníková, A. a kol.:. Italština, Leda, Praha, 2001. Ruggieri L. - Magnelli S. - Marin T.:. Nuovo progetto italiano 1 Quaderno degli esercizi e delle attivita video, Roma, Edilingua, 2013. Edizione aggiornata (cvičebnice). Marin T. - Magnelli S.:. Nuovo progetto italiano 1, Roma, Edilingua 2009 (učebnice).

Požadavky

Zkouška (10 kreditů)Absolvování písemného testuAbsolvování ústního projevu na vybrané témaAktivní účast v semináři Povinné seminární práce DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ!!Seminární práce je nutno odevzdat do data uzavření výuky v semestru. Práce zaslané e-mailem nebudou akceptovány. Nedodržování těchto pravidel neumožní studentům zúčastnit se písemného testu a následující ústní zkoušky.

Garant

doc. PhDr. Jan Radimský, Ph.D.