Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Literární kritika (URO / LK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu URO / LK - Literární kritika, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah bude upřesněn vyučujícím.

Získané způsobilosti

Studenti budou obeznámeni s významnými osobnostmi a směry v italské literární kritice a s různými možnostmi přístupu k literární látce.

Literatura

WELLEK, René - WARREN, Austin (1996). Teorie literatury. Přeložili Miloš Calda a Miroslav Procházka. Olomouc: Votobia. Sestavil Miloš Sedmidubský, Miroslav Červenka, Ivana Vízdalová. Přeložila Ivana Vízdalová, Miroslav Červenka. Komentář Jiří Holý. Brno: Host 2001. Čtenář jako výzva. Výbor z prací kostnické školy recepční estetiky. PELÁN, Jiří (2007). Kapitoly z francouzské, italské a české literatury, Karolinum, Praha. AUERBACH, Erich (1998). Mimesis. Zobrazení skutečností v západoevropských literaturách. Praha: Mladá fronta. VLAŠÍN, Štěpán a kol. (1984). Slovník literární teorie, Československý spisovatel. ČERNÝ, Václav (1992). Tvorba a osobnost. Díl 1. Praha: Odeon. ČERNÝ, Václav (1993). Tvorba a osobnost. Díl 2. Praha: Odeon. HAMAN, Aleš (1999). Úvod do studia literatury a interpretace díla. Praha : Nakladatelství H & H.

Požadavky

Samostatná domácí příprava, závěrečný test, předložení seznamu četby.

Garant

prof. PhDr. Jitka Radimská, Dr.