Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Galika v čes. a mor. zámec. knihovnách (URO / MGK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu URO / MGK - Galika v čes. a mor. zámec. knihovnách, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Frankofonní knižní fondy z období baroka a klasicismu.2. Šlechtická knihovna jako obraz duchovního života svých majitelů.3. Vývoj knižní kultury v daném období.4. Kulturní orientace a zájmy šlechty a její vazby na francouzské, resp. širší evropské kulturní prostředí v období baroka a klasicismu.5. Čtenářství.

Získané způsobilosti

Orientace v dochovaných frankofonních fondech v zámeckých knihovnách, se zaměřením na francouzskou knižní produkci 17. a 18. století.

Literatura

Archivní rukopisné prameny a staré tisky, SOA Třeboň, pobočka Český Krumlov, Zámecká knihovna v Českém Krumlově, Národní knihovna v Praze. Diplomové práce zadané na katedře francouzského jazyka a literatury v předchozích letech, které zpracovávají některé dílčí téma francouzských tisků v eggenberské knihovně v Českém Krumlově. Tournand, J.-C.. Introduction a la vie littéraire du XVIIe siecle. Paris, Dunod 1984. Radimská, Jitka. Knihovna šlechtičny. Francouzské knihy Marie Ernestiny z Eggenbegu za zámku v Českém Krumlově, Pelhřimov- České Budějovice 2007. Wellek-Warren. La théorie littéraire, Paris, Seuil 1971. Opera romanica I (2000), IV (2003), IX (2006).

Požadavky

Zápočet má část písemnou (50 %) a ústní (50 %). Student vypracuje seminární práci na vybrané téma v rozsahu 4-5 stran strojopisu ve francouzském jazyce. Ústní část bude mít formu exposé na vybrané téma (každý student má povinnost přednést jedno exposé za semestr).

Garant

prof. PhDr. Jitka Radimská, Dr.