Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Současné probl. hispanofonního světa II (URO / MPHS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu URO / MPHS2 - Současné probl. hispanofonního světa II, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Občanské války v Latinské Americe (Kolumbie, ale v nedávné době též Nicaragua, El Salvador).2. Kriminalita a násilí v latinskoamerické společnosti, obchod s narkotiky.3. Extremistická hnutí Latinské Ameriky (FARC, ELN, Sendero Luminoso).4. Korupce v latinskoamerické společnosti a nepotismus.5. Vojenské diktatury.6. Caudillismus.7. Latinskoamerický socialismus (Castro, Chávez, Morales).8. Populismus (Cristina Fernández).9. Hispánci v USA.10. Vztah Latinské Ameriky a USA - latinskoamerický antiamerikanismus - termín "gringos".11. Vztah Latinské Ameriky a Španělska - Odraz Středomoří v Latinské Americe a Latinské Ameriky ve Středomoří.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu by měl student získat ucelenou představu o nejtíživějších problémech současné hispánské Ameriky.

Literatura

CHALUPA, Jiří (1997). Historia y geografía de América Latina, UP, Olomouc. GOTT, Richard (2005). Kuba. Nové dějiny, Praha. FUENTES, Carlos (2003). Pohřbené zrcadlo, Praha. CARRASCO MONTERO, Justa (1997). Reálie španělsky mluvících zemí, Plzeň.

Požadavky

Kombinovaná zkouška.

Garant

PhDr. Josef Prokop, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Josef Prokop, Ph.D.