Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Současný frankofonní svět II (URO / MSFS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu URO / MSFS2 - Současný frankofonní svět II, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Francouzská zámořská teritoria.2. Monako.3. Belgie - soužití Valonů a Vlámů, federalizace a snahy o úplné rozdělení země.4. Frankofonní oblasti Švýcarska, Lucemburska.5. Quebec - na cestě k nezávislosti.6. Frankofonní země severní Afriky.7. Problémy frankofonní subsaharské Afriky.8. Frankofonní země v Asii - Libanon a Laos.9. Charakteristika francouzsky mluvících zemí v Oceánii.10. Ostrov Haiti.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu by měl student pochopit politické, hospodářské a sociální aspekty života v současných francouzsky mluvících zemích v Evropě, Africe, Oceánii, Asii a Americe.

Literatura

MANNING, Patrick (1998). Francophone Sub-Saharan Africa, 1880-1995, Cambridge. KADLEC, Jaromír (2006). Francouzština na americkém kontinentě, Olomouc. BARRAT, Jacques (1997). Géopolitique de la Francophonie, Paris. RADIMSKÁ, Jitka - HANSE, Pascal (1993). Introduction a la civilisation et a la culture françaises, České Budějovice. BEAUCLAIR, Michelle (2003). The Francophone world, New York.

Požadavky

Kombinovaná zkouška.

Garant

Aly-Simeuh Djiba

Vyučující

Aly-Simeuh Djiba