Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obchodní právo II (URO / OP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu URO / OP2 - Obchodní právo II, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Obchodní závazkové vztahy smluvní (obecná ustanovení, vznik, změna, zajištění, zánik).2. Vybrané pojmenované smlouvy.3. Obchodní závazkové vztahy deliktní.4. Hospodářská soutěž.5. Úvod do průmyslových práv.6. Úvod do práva cenných papírů.7. Řešení obchodních sporů v soudním řízení; konkurzní a vyrovnací řízení.

Získané způsobilosti

Absolventi kurzu by se měli umět orientovat v problematice českého obchodního práva, zejména obchodního závazkového práva.

Literatura

Občanský zákoník č. 89/2012 Sb. Zákon o obchodních korporacích č. 90/2012. Eliáš, K. - Bejček, J. a kol. Kurz(y) obchodního práva. Praha, C.H.Beck. Pelikánová, I. - Černá, S. a kol. Obchodní právo 1,2,3,4. Praha, ASPI. Švarc, Z. Základy obchodního práva. Plzeň, Aleš Čeněk. Staša, J. - Srbová, I. Zákon o živnostenském podnikání. Praha, C.H.Beck.

Požadavky

Pochopení odpřednášené látky.Kombinovaná zkouška.

Garant

JUDr. Mgr. Ivo Petrů, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Mgr. Ivo Petrů, Ph.D.