Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Španělský jazyk a reálie I (URO / PSJR1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu URO / PSJR1 - Španělský jazyk a reálie I, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Semestr (úroveň B1):1. Mluvený jazyk: Práce se zvukovými nahrávkami informativního charakteru v rozsahu 10 - 15 minut (zprávy, reportáže, rozhovory) umožňující porozumění hlavním myšlenkám složitějších textů na konkrétní i abstraktní témata včetně odborných diskusí ve vlastním oboru.Rozvíjení schopnosti srozumitelně a podrobně se vyjadřovat o širokém okruhu témat v oblasti vlastních zájmů, rozvádět vlastní myšlenky a správně argumentovat.2. Psaný jazyk: Další rozšiřování pasivní slovní zásoby povede ke schopnosti číst s porozuměním delší texty, v nichž autoři zaujímají konkrétní postoje či stanoviska, samostatně shrnout a zhodnotit informace z různých zdrojů, vytvořit srozumitelný podrobný text na témata z oblasti vlastních zájmů.

Získané způsobilosti

Jazyková kompetence na úrovni B1 podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky.

Literatura

CORONADO, M. L. (2003). A fondo, Madrid, SGEL. CHAMORRO GUERRERO et alii (1995). Abanico, Barcelona, Difusión. CERROLAZA, M. et alii (2001). Planet@ E/LE 4, Madrid, Edelsa. kol. (2002). Prisma B1. Progresa, Madrid, Edinumen. ARTUŇEDO , B. - GONZÁLEZ SAINZ, M.T. (2001). Taller de escritura, Madrid, Edinumen. CASTRO F. - S. ROSA, (1994). Ven 3, Madrid, Edelsa.

Požadavky

Písemný test a ústní projev na vybrané téma.

Garant

Mgr. Miroslava Aurová, Ph.D.