Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interkult. kompet. v hodinách italštiny (URO / WIKI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu URO / WIKI - Interkult. kompet. v hodinách italštiny, Filozofická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pojem interkulturní kompetence, kulturní kompetence, význam slova "kultura".2. Interkulturalita jako změna pohledu.3. Kulturní kompetence - rozvíjení tzv. cultura alta.4. Literatura v hodině italštiny.5. Hudba v hodině italštiny.6. Výtvarné umění v hodině italštiny.7. Kinematografie v hodině italštiny.8. Kultura v širokém slova smyslu: kulturní znak.9. Analýza komponent vybraných kulturních znaků.10. Jazyk jako odraz kultury.

Získané způsobilosti

Studenti jsou vedeni k práci s literárním materiálem, s hudbou, uměním a ke schopnosti analýzy kulturních znaků za účelem jejich didaktického využití.

Literatura

Časopisy: Cizí jazyky, Moderní vyučování, Pedagogika, Pedagogická revue, Speciální pedagogika. DEMETRIO D., FAVARO G., (2004). Didattica interculturale. Nuovi sguardi, competenze, percorsi. Milano, Francoangeli. Evropské jazykové portfolio. Různé stupně. BENEŠ, E. (1970). Metodika cizích jazyků. Praha, SPN. Společný evropský referenční rámec (2002), Olomouc, Univerzita Palackého. CHODĚRA, R. - RIES, L., (1999). Výuka cizích jazyků na prahu nového tisícletí. Ostrava, Ostravská univerzita.

Požadavky

Seminární práce.

Garant

doc. PhDr. Jan Radimský, Ph.D.