Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Akvaristika (UA / AKVF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UA / AKVF - Akvaristika, Fakulta rybářství a ochrany vod, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled hlavních skupin chovaných ryb. Historie a význam akvaristiky. Akvárium jako ekosystém. Technické vybavení akvária, základní předpoklady akvarijního chovu ryb. Voda jako prostředí pro akvarijní ryby. Vodní rostliny jako součást prostředí akvária. Přirozená potrava a používaná umělá krmiva. Nežádoucí organismy v akváriu, vlivy a choroby ohrožující zdraví akvarijních ryb, prevence a ochrana. Akvarijní ryby jako základní objekt akvaristiky. Přehled hlavních skupin chovaných ryb v české akvaristice. Jejich nároky na životní prostředí. Zásady jejich chovu a rozmnožování. česká a světová ekonomika akvaristiky.

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu by měl být schopen rozpoznat 75 základních druhů akvarijních ryb. U těchto druhů byl absolvent měl znát české a latinské názvy. Dále by absolvent předmětu měl mít povědomí: o 1) produkci akvarijních ryb ve světě a v ČR, 2) způsobu rozmnožování základních skupim akvarijních ryb, 3) odchovu a nemocem akvarijních ryb, 4) pěsování tropických vodních rostlin a 5) technickém akvaristickém vybavení.

Literatura

Frank, S. Akvaristika. Praha, Práce, 1984. Hofman, J., Novák, J. Akvaristika. Egem, Praha, 1996. Hanel, L. Akvaristika. Biologie a chov vodních živočichů. I. Obecná část. Karolinum, 2002. Scott, P.D. Complete Aquarium. DK ADULT publishing INC., 1995. ISBN 0789400138.Dawes, J. Complete Encyclopedia of the Freshwater Aquarium. A Firefly book Ltd, 2001. Pfleger, V. Korálový útes. Academia, Praha, 1989. Dařbujan, H. Mořská akvaristika. Čáslav, Studio Press, 1997. Greg Jennings, G. 500 Freshwater Aquarium Fish: A Visual Reference to the Most Popular Species. A Firefly book Ltd., 2006.

Požadavky

Absolvování poznávacího testů, 100% účast na cvičení.Správné zodpovězení 3 otázek u ústní zkoušky.Správné rozpoznání jedné akvarijní ryby a rostliny při ústní zkoušce.

Garant

Mgr. Peter PODHOREC, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Peter PODHOREC, Ph.D.Mgr. Peter PODHOREC, Ph.D.