Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komodity akvakultury (UA / KAF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UA / KAF - Komodity akvakultury, Fakulta rybářství a ochrany vod, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Charakteristika, vývoj, současné trendy, specifika intenzivního chovu a výhled ve sladkovodní a mořské akvakultuře. Komodity akvakultury v průřezovém spektru možností produkce a obchodu. Komodity regionálních akvakultur v Evropě a hlavní světové produkty akvakultury. Produkty akvakultury v lidské výživě, jejich nutriční a biologická hodnota a spotřeba. Možnosti zpracování a zhodnocení produkce sladkovodní a mořské akvakultury. Hlavní technologické postupy při zpracování důležitých komodit. Vývoj nových výrobků z rybích surovin a odpadních produktů, jejich zhodnocení a využití. Metody stanovení kvality produktů akvakultury. Legislativní zabezpečení. Celní klasifikace v oblasti komodit akvakultury. Standardy EU pro rybí výrobky. Obchodní opatření a trendy v obchodu s rybami. Mezinárodní smlouvy o rybářství. Konkurenceschopnost v rybářském odvětví. Operační programy. Terminologie. Mezinárodní organizace a nástroje řízení. Společná rybářská politika ? CFP. Rybářské výbory FAO.

Získané způsobilosti

Pokročilá znalost aktivit v sektoru akvakultury a využití produktů v komerční sféře.

Literatura

Hall G. M. Fish Processing - Sustainability and New Opportunities. Blackwell Publ., 2011. ISBN 978-1-4051-9047-3.Subasinghe R., Bueno P. Aquaculture in the third millennium. NACA/FAO, 2001. ISBN 974-7313-55-3.Pillay T.V.R., Kutty M.N. Aquaculture - Principles and Practices. 224150287. Blackwell Publ., 2005. ISBN 10"14051-0532-1.Engle. C.r., Quagrainie, K. Aquaculture Marketing Handbook. Blackwell Publishing, 2006. Regenstein J.M. Introduction to fish technology. R2851. Osprey, New York, 1991. ISBN 0-442-00500-8.Vácha, F., Buchtová, H. Komodity akvakultury. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta, 2005. ISBN 80-7040-758-1.Reichholf, J., Steinbach, G. Ryby. Euromedia Group, 2002.

Požadavky

seminární práce na zadané téma

Garant

Ing. Jan Mráz, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jan Mráz, Ph.D.MSc. Sabine Sampels, Ph.D.Ing. Jan Mráz, Ph.D.MSc. Sabine Sampels, Ph.D.