Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kvalita rybích výrobků (UA / KRPF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UA / KRPF - Kvalita rybích výrobků, Fakulta rybářství a ochrany vod, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Charakteristika, vývoj, současné trendy, specifika intenzivního chovu a výhled ve sladkovodní a mořské akvakultuře. Komodity akvakultury v průřezovém spektru možností produkce a obchodu. Komodity regionálních akvakultur v Evropě a hlavní světové produkty akvakultury. Produkty akvakultury v lidské výživě, jejich nutriční a biologická hodnota a spotřeba. Možnosti zpracování a zhodnocení produkce sladkovodní a mořské akvakultury. Hlavní technologické postupy při zpracování důležitých komodit. Vývoj nových výrobků z rybích surovin a odpadních produktů, jejich zhodnocení a využití. Metody stanovení kvality produktů akvakultury. Legislativní zabezpečení. Celní klasifikace v oblasti komodit akvakultury. Standardy EU pro rybí výrobky. Obchodní opatření a trendy v obchodu s rybami. Mezinárodní smlouvy o rybářství. Konkurenceschopnost v rybářském odvětví. Operační programy. Terminologie. Mezinárodní organizace a nástroje řízení. Společná rybářská politika - CFP. Rybářské výbory FAO.

Získané způsobilosti

Student získá předpoklady pro práci při zpracování ryb v ČR i v zemích EU. Zná základní technologické postupy a zásady potravní bezpečnosti, HACCP a návazné legislativy.

Literatura

Bremmer H. Allan. safety and quality issue in fish processing . ISBN 0-8493-1540-9.Vácha, F. Zpracování ryb. JU ZF Č. Budějovice, 2000.

Požadavky

Znalost biochemie a zpracování ryb

Garant

Ing. Jan Mráz, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jan Mráz, Ph.D.Ing. Jan Mráz, Ph.D.