Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management, ekonomika, a dotace podniku (UA / MEDK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UA / MEDK - Management, ekonomika, a dotace podniku, Fakulta rybářství a ochrany vod, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět bude zahrnovat A) principy rybniční produkce, vyúsťující do organizačního uspořádání rybničního faremního hospodářství, bude zmíněna historie rybníkářství.B)Management chovu ryb ve volných vodách v ČR - uvede organizační strukturu ČRS, jeho poslání jako zájmové organizace a zmíní hospodářské cíle sportovního rybolovu.Ad A/1) - management rybničního hospodářství bude akceptovat současnou právní úpravu nakládání s vodami.A/2) Analyzovat přírodní podmínky (dispoziční řešení rybničních soustav) a ekonomické podmínky (vstupy médií) a podmínky prodeje produkce - odbytiště.A/3) seznámit s možnostmi finalizace rybniční produkce cestou "přidané hodnoty" (zpracováním tržních ryb) a prodejem hotových výrobků, naopak seznámit s možnostmi prodeje meziproduktu - násad ryb např. k zarybňování revírů, ke smluvnímu prodeji jiným chovatelům.

Získané způsobilosti

Znalosti organizační struktury podniků a plnění nároků zákazníka. Význam přidané hodnoty.

Literatura

SCHOBERT,G. et al. Empfehlungen für Bau und Betrieb von Fischteichen, Bayerisches Landesamt für Wasserwirtschaft 2001, München. Truneček,J. a kol.:. Managament v informační společnosti. Praha, VŠE 1999. Poláčková, J., Boudný, J., Janotová, B., Novák, J. Metodika kalkulací nákladů a výnosů v zemědělství. Ústav zemědělské ekonomiky a informací, Praha, 2010. Usnesení vlády ČR. Národní strategický plán pro oblast rybářství na období 2007-2013, 2.kap.SWOT, usnesení vlády ČR č.854/2007 ze dne 25.7.2007. MZe ČR Praha, 2007. FÜLLNER,G.,LANGER,N.,PFEIFER,M.. Ordnungsgemä3e Teichbewirtschaftung ?. r.2000, Sächsische Landesanstalt für Landwirtschaft, D. FÜLLNER,G., LANGNER,N., PFEIFER,M.: . Ordnungsgemä3e Teichbewirtschaftung im Freistaat Sachsen, Sächsisches Landesanstalt für Landwirtschaft, Referát Fischerei ? Königswarta. 2000. Horáček Z. a kol. Vodní zákon č 254/2001 Sb. SONDY, s.r.o., Praha, 2011. ISBN 978-80-86846-39-2.

Požadavky

Požadavky k zápočtu: aktivní účast na cvičeních, zpracování seminárních prací a zápočtového testu.

Garant

Ing. Pavel Hartman, CSc.

Vyučující

Ing. Pavel Hartman, CSc.Ing. Pavel Hartman, CSc.