Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Myslivost 1 (UA / MYS1F)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UA / MYS1F - Myslivost 1, Fakulta rybářství a ochrany vod, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.1.1 dějiny lovectví a myslivosti a myslivecké spolkové činnosti,1.2. význam myslivosti, myslivecká kultura, myslivecká etika,1.3. osobnost myslivce, myslivecká mluva, myslivecké zvyky a tradice,2.2.1. právní předpisy o myslivosti, o zbraních a střelivu, o ochraně přírody a krajiny, veterinární předpisy, předpisy o ochraně zvířat proti týrání, právnípředpisy Evropské unie a mezinárodní úmluvy týkající se myslivosti,2.2. řízení myslivosti,2.3. plány mysliveckého hospodaření a myslivecká statistika,3.3.1 Myslivecká zoologie a biologie zvěře (znalost hlavních rozpoznávacích znaků zvěře a způsobu jejího života),4.4.1. chov zvěře (včetně umělého chovu zvěře a základní technologie),4.2. péče o zvěř (včetně přikrmování zvěře, výstavby a údržby mysliveckých zařízení),4.3. ekologie a ochrana přírody, ochrana zvěře a zlepšování životního a přírodního prostředí zvěře, předcházení škodám působených zvěří, vztah k ostatním volně žijícím živočichům, etologie a pohoda zvěře;

Získané způsobilosti

Základní znalosti zoologie, nemocí a ochrany volně žijící zvěře.

Literatura

WANDEL, G. Myslivecká zařízení v honitbách svépomocí. Grada, 2007. ISBN 987-80-247-2050-0.Hromas J. a kol. Myslivost. Písek, 2008. ISBN 978-80-86271-00-2.Kovařík, J., Vosátka, J. Penzum znalostí z myslivosti. Praha, 2009. Anděra M., Horáček I.:. Poznáváme naše savce. Praha, Sobotáles. 328 s. 2005.

Požadavky

100% účast na cvičeních, absolvování praktických cvičení, vypracování plánu mysliveckého hospodaření a myslivecké statistiky.

Garant

Ing. Petr Dvořák, Ph.D.

Vyučující

Ing. Petr Dvořák, Ph.D.RNDr. Zuzana Dvořáková Líšková, Ph.D.Ing. Petr Dvořák, Ph.D.RNDr. Zuzana Dvořáková Líšková, Ph.D.