Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Myslivost - vyšší odb. mysl. zkouška (UA / MYS2F)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UA / MYS2F - Myslivost - vyšší odb. mysl. zkouška, Fakulta rybářství a ochrany vod, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.1.1. myslivecká kynologie (znalost plemen a skupin loveckých psů, řádného chovu, výchovy a výcviku, vedení apoužití loveckých psů),1.2. nemoci loveckých psů (příznaky nemocí a jejich léčení),1.3. nemoci zvěře (znalost nejdůležitějších nemocí zvěře, předcházení nemocím a jejich léčení),2.2.1. lovecké zbraně, střelivo, pomůcky a zařízení (pravidla jejich používání a bezpečnostní opatření),2.2. základy první pomoci při úrazech při provádění práva myslivosti;3.3.1. způsoby lovu zvěře včetně odchytu a lovecká pravidla,3.2. lovecké stopařství,3.3. ošetřování zvěřiny, úprava a hodnocení loveckých trofejí,

Získané způsobilosti

Znalosti problematiky myslivosti v rozsahu potřebném pro získání Vyšší odborné myslivecké zkoušky podle zákona o myslivosti č. 449/ 2001 Sb.

Literatura

WANDEL, G. Myslivecká zařízení v honitbách svépomocí. Grada, 2007. ISBN 987-80-247-2050-0.Hromas J. a kol. Myslivost. Písek, 2008. ISBN 978-80-86271-00-2.Kovařík, J., Vosátka, J. Penzum znalostí z myslivosti. Praha, 2009. Anděra M., Horáček I.:. Poznáváme naše savce. Praha, Sobotáles. 328 s. 2005.

Požadavky

100% účast na cvičeních, absolvování praktických cvičení, vypracování plánu mysliveckého hospodaření a myslivecké statistiky.

Garant

Ing. Petr Dvořák, Ph.D.

Vyučující

Ing. Petr Dvořák, Ph.D.RNDr. Zuzana Dvořáková Líšková, Ph.D.Ing. Petr Dvořák, Ph.D.RNDr. Zuzana Dvořáková Líšková, Ph.D.