Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rybniční akvakultury (UA / RYBAK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UA / RYBAK - Rybniční akvakultury, Fakulta rybářství a ochrany vod, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Definice akvakultury podle rozhodnutí EU.2. Postavení rybničních akvakultur v Evropě a v klimaticky odlišných oblastech ve světě.3. Produkce a výlovy ryb i ostatních organismů u významných rybničních producentů ve světě.4. Přehled používaných technologií v rybničních akvakulturách.5. Ekologické a hospodářské využití rybníků v ČR včetně mimoprodukčních funkcí a jejich postavení v legislativě.6. Speciální management rybníků v územích se zvýšenou ochranou přírody.7. Integrované systémy hospodaření na rybnících.8. Revitalizace rybníků s narušenou stabilitou v krajině.9. Šetrné použití hnojiv a krmiv v polointenzivní akvakultuře rybníků.10. Šetrné biomanipulace s obsádkami ryb.11. Možnosti ochrany rybích obsádek před rybožravými predátory.

Získané způsobilosti

Orientace v zásadách a principech chovu ryb v rynících a speciálních zařízeních navazujících na rybniční akvakulturu. Seznámení s organizací procesů chovu ryb v rybnících od reprodukce přes odchov, výlov, přepravu ryb, sádkování a konče principy kontroly kvality konzumních ryb.

Literatura

STEFFENS, W. Grundlage der Fischernährung. Jena , 1985. SCHÄPERCLAUS, W., LUKOWICZ, M. Lehrbuch der Teichwirtschaft. Parey Buchverlag Berlin , 1998. FÜLLNER,G., LANGNER,N., PFEIFER,M.: . Ordnungsgemä3e Teichbewirtschaftung im Freistaat Sachsen, Sächsisches Landesanstalt für Landwirtschaft, Referát Fischerei ? Königswarta. 2000. KNÖSCHE,R.,SCHRECKENBACH,K.,PFEIFER,M. und WEISSENBACH,H. Phosphor und Stickstoffbilanzen von Karpfenteichen. Zeitschrift für ÖKOLOGIE und NATURSCHUTZ 7. 1998. Čítek, J. a kol. Rybníkářství. Praha, Informatorium, 1993.

Požadavky

Během výuky zpracovat výpočty pro inženýring pro hydrologii rybníků, zabezpečení wellfare ryb (kyslíkových poměrů), živinové bilance: C : N : P + Ca, hustoty obsádek, složení polykulturních obsádek. Zápočtový test.

Garant

Ing. Pavel Hartman, CSc.

Vyučující

Ing. Pavel Hartman, CSc.Ing. Ján Regenda, Ph.D.Ing. Pavel Hartman, CSc.Ing. Ján Regenda, Ph.D.